אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> רישום מדגם מתחרה- הפרת הסכם שמזכה בפיצויים בסך של 16,235 ש"ח

רישום מדגם מתחרה- הפרת הסכם שמזכה בפיצויים בסך של 16,235 ש"ח

תאריך פרסום : 08/08/2007 | גרסת הדפסה

א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
26492-04
07/08/2007
בפני השופט:
שינמן יעקב

- נגד -
התובע:
1. רונית דגלי אומות בע"מ
2. אירועית שיווק יבוא ייצוא 1993 בע"מ

עו"ד עופר אבירם
הנתבע:
תאנה יגאל
עו"ד דוד אברה גיל
פסק-דין

רקע

עניינה של התביעה דנא, בהסכם שנכרת בין הצדדים, בשנת 1996, לפיו רכשה, אירועית שיווק יבוא ייצוא 1993 בע"מ - התובעת 2 (להלן: "התובעת") מהנתבע, מר יגאל תאנה (להלן: "מר תאנה" או "הנתבע"), את זכויותיו במדגם ובשתי תבניות, המשמשות לייצור מוטות  פלסטיק לדגלים הנתלים ברכבים ובבתים, בעיקר ביום העצמאות.

לטענת התובעות, הנתבע הפר את ההסכם, כשלא העביר להן את אחת התבניות (זו שמשמשת לרכב) וכמו כן, כאשר רשם מדגם חדש באמצעות צד ג', לייצור מוט דגל לרכב, ובכך גרם לתובעות, נזקים הנתבעים בתובענה זו.

התובעות שתיהן (להלן: "התובעות"), הינן חברות העוסקות בייצור, שיווק יבוא וייצוא של מוצרים שונים ובין היתר, שיווק מוטות לנשיאת דגלים המותקנים על חלון הרכב.

הנתבע המציא ופיתח מוט לנשיאת דגל המותקן על חלון רכב.  ביום 19.12.96,  נחתם בין התובעת לנתבע הסכם  (להלן: "ההסכם" או "החוזה" - צורף וסומן נספח ג' לכתב התביעה), לפיו מכר הנתבע לתובעת, את זכות הבעלות של פרי פיתוחו זה, אשר נרשם ביום 26.3.91 כמדגם רשום, הקרוי "מחזיק דגלים" שמספרו 17604 (להלן: "המדגם").

בנוסף, על פי ההסכם, מכר הנתבע לתובעת, שתי תבניות לייצור מוטות דגלים, שהיו בבעלותו: תבנית לייצור מוטות לרכב, נשוא המדגם (להלן: "תבנית הרכב"), שהייתה מצויה בעת חתימת ההסכם בידי פלסטוקיט- יצרן תבנית הרכב (להלן: "פלסטוקיט"), ותבנית לייצור מוטות לנשיאת דגלים למרפסות בתים (להלן: "תבנית הבית") שהייתה מצויה בידי היצרן מר מוריס כהן (להלן: "מר מוריס כהן") (שתי התבניות  ביחד יקראו להלן: "התבניות").

כנגד ובתמורה לקיום מלוא התחייבות עם מר תאנה - התחייבה התובעת לשלם לנתבע סך של  55,200 ש"ח (17,000$ לפי 3.247 ש"ח לדולר) וכולל מע"מ - 64,584 ש"ח שישולמו כדלקמן:

א.         כנגד העברת הבעלות במדגם אצל רשם המדגמים- 27,000 ש"ח(ביום 22.12.96).

ב.         כחודש ימים מאוחר לחתימת ההסכם סך של     - 21,584 ש"ח (ביום 20.1.97).

ג.          כשישה חודשים מאוחר לחתימת ההסכם סך של - 16,000 ש"ח (ביום 1.6.97).

רק  לאחר התשלום האחרון (16,000$) יוכל התובע לקבל לידיו את התבניות מפלסטוקיט וממוריס כהן.

תאנה התחייב, על פי ההסכם, כי: "תוך שנה מחתימת הסכם זה, פלסטוקיט תשחרר את תבנית המדגם לטובת אירועית".

ביום 11.5.98, כשנה וחצי לאחר חתימת ההסכם, רשם הנתבע מדגם נוסף, של מוט לנשיאת דגל לחלון רכב, שמספרו 28881 (צורף וסומן גד' לכתב התביעה), על שמו ועל שם המתחרה העיקרי של התובעת - כדורי ערה (להלן: "מר כדורי") (להלן: "המדגם המתחרה").

המדגם המתחרה, דומה בעיקרו למדגם נשוא התובענה, כאשר מר כדורי קנה את זכות השימוש בו.

המחלוקת בתיק זה עוסקת אך ורק בעניין תבנית הרכב והמדגם ואין בין הצדדים מחלוקת בעניין תבנית הבית.


טענות התובעות

לטענת התובעות, על פי ההסכם בגין המדגם ושתי התבניות שילמו לנתבע סך של 17,000$, הכולל:  5,000$ עבור המדגם, 11,000$ עבור תבנית הרכב ו - 1,000$ עבור התבנית לבית (ס' 10 לכתב התביעה).

לטענת התובעות הנתבע הפר את ההסכם,  וגרם להן נזק בסך כולל של סכום השווה ל - 42,000$.            סכום הפיצוי מורכב מרכיבי הנזק הבאים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ